Jablečný koláč na plech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Džem broskvový
  • 450 g Listové těsto
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 30 g Strouhanka
  • 100 g Rozinky bílé
  • 6 ks Jablka
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 7376 mg
  • Vitamín A 7376 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho několika kapkami vody, potřeme máslem a na něj položíme druhý plát těsta, který posypeme strouhankou. Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme střed a pokrájíme je na plátky, které naskládáme na připravené listové těsto na plechu. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, nasekanými ořechy, rozhodíme namočené a scezené rozinky. V menším kastrůlku zahřejeme máslo, potřeme ním jablka a plech vložíme do předehřáté trouby, kde koláč pečeme přibližně 20 minut.

  • 2

    Když je koláč upečený, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout. Broskvový džem přendáme ze sklenky do mísy, přidáme likér, dobře rozmícháme a potřeme vychladlý koláč, který nakrájíme na porce ve tvaru trojúhelníků.

Komentáře k receptu