Okoun na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 1855.8 mg
  • Vitamín A 1855.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.

  • 2

    Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.

  • 3

    Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu