Bramborový nákyp s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 612.6 mg
 - Vláknina 11060 mg
 - Vitamín A 11060 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu a přidáme prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sůl.
 - 
                                2
Těsto urovnáme do vymaštěného pekáčku a poklademe na něj nastrouhaná jablka.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě a během pečení potíráme máslem.
 - 
                                4
Upečený nákyp posypeme cukrem.