Skopová pečeně domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1119 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 127 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 2665.8 mg
 - Vláknina 8570.8 mg
 - Vitamín A 8570.8 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso odblaníme a zbavíme šlach. Upravíme je na plát a potřeme nádivkou z nasekané cibule, petrželky, soli, pepře, utřeného česneku a tymiánu. Plát zavineme a stáhneme provázkem.
 - 
                                2
Maso potřeme solí a pepřem, na pekáči ze všech stran zprudka opečeme a v troubě pečeme do poloměkka.
 - 
                                3
Přidáme celé očištěné šalotky, karotku a nudličky slaniny. Za občasného polévání maso dopečeme.
 - 
                                4
Odstraníme provázek, maso nakrájíme na tenké plátky a obložíme zeleninou a slaninou.