Chlebový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 2011.8 mg
  • Vitamín A 2011.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb nalámeme na kousky a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci, hořčicí, solí, pepřem a petrželkou.

  • 2

    Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme ji k namočenému chlebu a přimícháme nastrouhaný sýr a kostičky uzeného sýru.

  • 3

    Vše dáme do máslem vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu