Nákyp z mangoldu se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 986 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 369.6 mg
 - Draslík 963.3 mg
 - Vláknina 6811.6 mg
 - Vitamín A 6811.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.6 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Ocedíme je a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Připravený mangold vložíme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, proložíme je kolečky natvrdo uvařených vajec a přelijeme bešamelem smíchaným se žloutkem a 80g nastrouhaného sýru. Povrch pokapeme rozehřátým máslem a posypeme zbylým sýrem smíchaným se strouhankou.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.