Hrášek po florentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 500 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 352.5 mg
  • Vláknina 15184.8 mg
  • Vitamín A 15184.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme utřený česnek a omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát. Krátce podusíme pod pokličkou. Dále přidáme hrášek, cukr, sůl, pepř, trochu vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a vmícháme do hrášku.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu