Dušené okurky s moravským uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 76.9 mg
 - Draslík 1650.8 mg
 - Vláknina 10514.8 mg
 - Vitamín A 10514.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moravské uzené nakrájíme na nudličky a posypeme mletou paprikou.
 - 
                                2
Oloupané brambory krájíme na kostky, omyté okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Oloupanou, nasekanou cibuli, brambory, okurky a maso opékáme na oleji asi 5 minut. Přilijeme vývar, dusíme pod pokličkou 20 minut.
 - 
                                4
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.