Domácí marinované sledě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 498.6 mg
 - Vláknina 6603.8 mg
 - Vitamín A 6603.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet.