Svíčková pečeně na rýnský způsob
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
 - 100 g Hrozinky
 - 250 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Jalovec
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.25 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 1243.3 mg
 - Vláknina 9070.5 mg
 - Vitamín A 9070.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a mrkev nadrobno nakrájíme. Svaříme ocet a 500 ml vody, přidáme cibuli, mrkev, celý pepř, jalovec a bobkový list. Povařenou směs necháme vychladnout, vložíme do ní omyté maso a uložíme na 2 dny do chladničky.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Potom svíčkovou opečeme po všech stranách na rozehřátém másle.
 - 
                                3
Z nálevu odměříme 250 ml. Maso obložíme zeleninou a podlijeme nálevem i s kořením. Dusíme asi 90 minut, potom maso vyjmeme.
 - 
                                4
Výpek se zeleninou prolisujeme, přilijeme 750 ml vody, přidáme rozinky a přivedeme k varu. Nakonec omáčku zahustíme solamylem (nebo hotovou jíškou).
 - 
                                5
Svíčkovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme.