Zapečené brambory s rajčaty a balkánským sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Rajčata
  • 150 g Sýr balkánský
  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 59.1 mg
  • Draslík 1276.5 mg
  • Vláknina 15912.8 mg
  • Vitamín A 15912.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme.

  • 2

    Zakysanou smetanu promícháme s omytými, nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme. Nakonec do krému vmícháme oloupaný, jemně nasekaný česnek.

  • 3

    Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Bylinkový krém naplníme do zapékací mísy, poklademe plátky brambor, cibulí a rajčaty, osolíme a opepříme. Povrch posypeme olivami a rozdrobeným balkánským sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.

Komentáře k receptu