Dušená jablka na calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 306.9 mg
 - Vláknina 13279.5 mg
 - Vitamín A 13279.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 5.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.
 - 
                                3
Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.
 - 
                                4
Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.