Středomořský těstovinový salát
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
 - 150 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1039.7 mg
 - Vláknina 16919.8 mg
 - Vitamín A 16919.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu.
 - 
                                3
Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu.