Špenátová polévka z protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1020 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 1090.6 mg
 - Vláknina 2535 mg
 - Vitamín A 2535 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátový protlak vložíme do malého množství vývaru a podusíme.
 - 
                                2
Zahustíme nasucho opraženou moukou, kterou zředíme zbylým bujonem a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Nakonec polévku dochutíme solí.