Špenátová polévka s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenátový protlak mražený
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 600 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 233.4 mg
  • Vláknina 5653.5 mg
  • Vitamín A 5653.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek necháme zesklovatět na 2 lžících olivového oleje. Přidáme rozmrazený špenátový protlak, přilijeme vývar, povaříme asi 10 minut.

  • 2

    Do polévky přidáme omyté, natrhané lístky bazalky a rozmačkaný, kůrky zbavený sýr, který necháme rozpustit. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 3

    Z krajíčků chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky. Dozlatova je opečeme na zbylém oleji.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme s kostičkami opečeného chleba.

Komentáře k receptu