Vepřová pečeně na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 184.1 mg
 - Draslík 1150.6 mg
 - Vláknina 6081 mg
 - Vitamín A 6081 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka.
 - 
                                2
Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou.
 - 
                                3
Maso na víně podáváme s opečenými brambory.