Minestrone polévka s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 90 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Kuřecí stehna
  • 1.29 ml Olej olivový
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 10 ks Bazalka
  • 2 ks Brambory rané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 526.9 mg
  • Vláknina 10142.2 mg
  • Vitamín A 10142.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.

  • 3

    Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.

  • 4

    Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.

  • 5

    Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.

Komentáře k receptu