Jehněčí s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 20 g Pažitka
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 119 mg
  • Draslík 508 mg
  • Vláknina 1392.5 mg
  • Vitamín A 1392.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Servírovací podnos ohřejeme v troubě při teplotě 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky naklepeme a osušíme. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné trubičky.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní rozpálíme olivový olej, řízky smažíme na velkém plameni po každé straně asi 2 minuty, osolíme, opepříme a udržujeme teplé na servírovacím podnosu.

  • 3

    Slijeme olej po smažení, na pánev dáme smetanu a krátce povaříme. Vmícháme křen, omáčku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na jehněčí řízky, navrch nasypeme nakrájenou pažitku a servírujeme.

Komentáře k receptu