Fazolový salát po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 750 g Fazole bílé
  • 100 g Olivy černé
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 120 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1000 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1228 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3797.6 mg
  • Vláknina 72802.5 mg
  • Vitamín A 72802.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole propláchneme, dáme do studené vody a necháme nějakou dobu namočené. Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme pustit šťávu. Druhou cibuli a stroužky česneku oloupeme, provázkem svážeme snopeček šalvěje a vše přihodíme k fazolím. Vaříme, dokud nejsou fazole měkké.Vyjmeme zeleninu a šalvěj, fazole zcedíme a vysypeme do mísy. Ještě teplé zalijeme estragonovým octem, necháme vychladnout. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli i se šťávou, kterou pustila, sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a olivový olej. Vše dobře promícháme, zakryjeme a dáme do lednice vychladit. Servírujeme na ploché míse obložené vějířkem z plátků rajčat.

Komentáře k receptu