Minestrone s rýží a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Bazalka
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 125 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cuketa
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1781 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 1322.3 mg
  • Vláknina 27331.9 mg
  • Vitamín A 27331.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 2

    Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku.

  • 3

    V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme.

  • 4

    Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem.

  • 5

    Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu