jehněčí maso nadívané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 900 g Jehněčí maso
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Strouhanka
  • 50 g Karotka
  • 600 g Bramborová kaše
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 324.9 mg
  • Draslík 429.3 mg
  • Vláknina 5233.7 mg
  • Vitamín A 5233.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3534.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme.

  • 3

    Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.

  • 4

    Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme.

  • 5

    Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře k receptu