Pirátská polévka z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mušle slávky
  • 50 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 50 g Anglická slanina
  • 300 ml Vývar rybí
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 449.6 mg
  • Vláknina 974.8 mg
  • Vitamín A 974.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle dáme do velkého hrnce, zalijeme rybím vývarem, dáme na 5-8 minut vařit. Očistíme a nakrájíme cibuli a brambory. Mušle jsou vařené, když se otevřou. Několik mušlí dáme stranou na ozdobu a z ostatních vyjmeme vnitřky.

  • 2

    Vezmeme další hrnec, rozehřejeme v něm olej, vsypeme cibuli a drobně pokrájenou slaninu a zpěníme. Vložíme bobkový list, zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou podléváme vývarem a dobře promícháme. Poté vložíme maso z mušlí a brambory. Vše zalijeme mlékem, necháme asi 15 minut provařit.

  • 3

    Nakonec odstraníme bobkový list. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu