Sýrové mlsání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 179 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 191.2 mg
 - Draslík 110.8 mg
 - Vláknina 1341.2 mg
 - Vitamín A 1341.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 15.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
 - 
                                2
Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                4
Podáváme teplé.