Italské telecí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí pečeně
  • 200 g Lilek
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Víno červené
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 701.9 mg
  • Vláknina 5591.5 mg
  • Vitamín A 5591.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.

  • 2

    V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.

  • 3

    Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.

Komentáře k receptu