Zeleninový tian
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1383.5 mg
 - Vláknina 10638.8 mg
 - Vitamín A 10638.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a společně s omytou cuketou nakrájíme na stejně tenké plátky. Takto pokrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Bylinky propláchneme a nasekáme.
 - 
                                2
Troubu rozpálíme na 180C, zapékací mísu vymažeme olejem. V hrnci rozehřejeme 2lžíce oleje a orestujem na něm nejprve cibuli a bylinky. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
 - 
                                3
Do formy postupně navrstvíme dýni, cukety a rajčata. Vše osolíme, opepříme a proložíme cibulovou směsí. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme na střední liště trouby cca 1 hodinu doměkka. Dozdobíme bazalkou a podáváme.