Slávky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 200 g Šalotka
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 300 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 1858.4 mg
  • Vláknina 777.5 mg
  • Vitamín A 777.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme na drobné kousky a podusíme na másle. Přidáme nasekanou petržel. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, vínem a citronovou šťávou. Poté přidáme slávky. Vše smažíme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.

  • 2

    Poté slávky vyjmeme, z omáčky vyndáme tymián a bobkový list.

  • 3

    Hotové slávky naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu