Zmrzlina z kávy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 19 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 634.5 mg
- Draslík 63.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1034.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou horkého mléka, necháme louhovat. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. 
- 
                                2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Mléko s kávou mezitím zhnědlo, opatrně jej s kávou přimícháme do hmoty na zmrzlinu, čímž ji obarvíme. 
- 
                                3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        