Smažený platýs s ančovičkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 668.7 mg
 - Vláknina 410.5 mg
 - Vitamín A 410.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice.
 - 
                                2
Filety osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, polovinu masa vložíme kůží nahoru a cca 1 minutu smažíme dozlatova. Poté filety obrátíme a smažíme další 2 minuty. Po vyjmutí z pánve uchováme teplé. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a stejným způsobem připravíme druhou várku.
 - 
                                3
Hotového platýse rozdělíme na talíře, ančovičkové máslo nakrájíme na plátky, dozdobíme jím porce masa, posypeme pažitkou a podáváme.