Kachna v kořeněné omáčce
Suroviny
- 1500 g Kachna mražená
 - 100 g Bambusové výhonky
 - 150 g Shiitake houby
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 12 ks Vodní kaštany v nálevu
 - 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1491 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 134 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262 mg
 - Vláknina 3287.5 mg
 - Vitamín A 3287.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme
 - 
                                2
okapat.
 - 
                                3
Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                4
Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou.
 - 
                                5
Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                6
Ihned podáváme.