Smažené plněné krokety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 48 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 69.2 mg
- Draslík 501.3 mg
- Vláknina 23763.9 mg
- Vitamín A 23763.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli oloupeme a velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku, smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí, kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna. 
- 
                                2Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi zpěníme máslo a na něm necháme nakrájenou cibuli zesklovatět, pak přidáme zbytek mletého masa a dusíme za stálého míchání, dokud se nevypaří šťáva. Pánev sejmeme z ohně, směs dochutíme skořicí, pepřem a solí. 
- 
                                3Na vlhkých dlaních vytvarujeme ze směsi Kibbi kroketu ve tvaru citronu, prsty do ní uděláme otvor, ten naplníme směsí z pánve a uzavřeme. 
- 
                                4V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm krokety opékáme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu. Opečené krokety necháme na savém ubrousku okapat. 
- 
                                5Podáváme teplé i sudené, vhodnou přílohou je zeleninový salát a chléb. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        