Těstoviny s vepřovým masem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 93.8 mg
 - Draslík 644.2 mg
 - Vláknina 1052.8 mg
 - Vitamín A 1052.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.
 - 
                                4
Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.