Základní recept na třené těsto s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 62.4 mg
 - Draslík 155.8 mg
 - Vláknina 5289.6 mg
 - Vitamín A 5289.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.
 - 
                                2
Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.
 - 
                                3
Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.