Hráškové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1292 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 497.1 mg
 - Vláknina 8805 mg
 - Vitamín A 8805 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.
 - 
                                2
Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.
 - 
                                3
Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.
 - 
                                4
Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.