Zelí v rajčatové omáčce, dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 28.5 mg
 - Draslík 1658.1 mg
 - Vláknina 15360 mg
 - Vitamín A 15360 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 221.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek.
 - 
                                3
Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
 - 
                                4
Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí.
 - 
                                5
Ochutíme česnekem rozetřeným se solí.
 - 
                                6
Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni.