Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 ks Křepelka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 713 mg
  • Vláknina 305.3 mg
  • Vitamín A 305.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna.

  • 2

    Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici.

  • 3

    Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

Komentáře k receptu