Candát na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 36.1 mg
 - Draslík 563.4 mg
 - Vláknina 1982.5 mg
 - Vitamín A 1982.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet.
 - 
                                2
Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem.