Pečená kukuřičná kaše s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 170.8 mg
 - Draslík 151.4 mg
 - Vláknina 4750 mg
 - Vitamín A 4750 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme ji.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno dáme tenkou vrstvu kaše a rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle. Na kaši položíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, dáme vrstvu kaše a opakujeme postup. Vrchní vrstvu tvoří kaše.
 - 
                                3
Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm pečeme v troubě dorůžova.