Paštika z kuřecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 336.4 mg
 - Draslík 258.9 mg
 - Vláknina 208.3 mg
 - Vitamín A 208.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá kuřecí játra rozřízneme na poloviny.
 - 
                                2
V pánvi zpěníme polovinu másla, přidáme játra, opékáme je asi 4 minuty za častého obracení. Přidáme tymián, nasekanou pažitku, přilijeme víno, přivedeme k varu. Zvolna dusíme za občasného míchání asi 4 minuty. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
 - 
                                3
Potom játra osolíme a opepříme, se zbylou šťávou vlijeme do mixeru. Dohladka rozmixujeme, podle chuti přisolíme a opepříme, paštiku upravíme na mísu. Lžící dobře upěchujeme, aby uvnitř nezůstaly bublinky vzduchu.
 - 
                                4
V hrnku rozpustíme zbylé máslo a nalijeme na paštiku. Bez pokličky uložíme na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                5
Podáváme s opečenými krajíčky selského chleba a s nakládanými okurkami.