Vařená čočka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 808 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1020.3 mg
 - Vláknina 62934.5 mg
 - Vitamín A 62934.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, karotku vcelku, celý česnek, přilijeme olej a přidáme celý svazeček bylinek. Přivedeme k varu, vaříme doměkka asi tři čtvrtě hodiny. Scedíme, vyndáme veškerou zeleninu a můžeme podávat jako přílohu nebo můžeme karotku nakrájet nadrobno, bylinky posekat a vmíchat do čočky.