Koprová omáčka s hořčicí
Suroviny
- 125 ml Olej bodlákový
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1814 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 283.6 mg
 - Draslík 411 mg
 - Vláknina 510 mg
 - Vitamín A 510 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky rozdrobíme a smícháme s nasekanými sardelovými řezy, hořčicí a 1 lžící octa.
 - 
                                2
Poté postupně po kapkách přidáváme bodlákový olej a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžeme přidat zbylý ocet.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k masu, zejména ke studené pečeni.