Polévka bramborový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 13.4 mg
 - Draslík 198.2 mg
 - Vláknina 2384 mg
 - Vitamín A 2384 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.
 - 
                                2
Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.
 - 
                                3
Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.
 - 
                                4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.