Sardelovou pastou plněná vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Salát hlávkový
  • 100 g Ředkvička
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 2754.9 mg
  • Vitamín A 2754.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně překrojíme, žloutky vybereme. Do misky dáme volně změklé máslo, přidáme hořčici, majonézu, rozdrobené žloutky, sardelovou pastu, pepř a vše dobře prošleháme. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, poté už jen promícháme vařečkou. Připravenou náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky vajec.

  • 2

    Na dno dezertních talířků klademe listy hlávkového salátu, na ně položíme naplněná vejce. Talířky ozdobíme na tenká kolečka nakrájenou ředkvičkou a salátovou okurkou.

Komentáře k receptu