Salát z okurek a kapií s kyselou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 529.4 mg
 - Vláknina 2459.8 mg
 - Vitamín A 2459.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na slabé plátky.
 - 
                                2
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na úzké nudličky.
 - 
                                3
Obojí zeleninu pokapeme zředěným octem, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec pokryjeme nerozkvedlanou smetanou a ozdobíme rajčetem a petrželkou.