Ostrá kachní polévka
Suroviny
- 400 g Kachní stehna
 - 100 g Hlíva ústřičná
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 500 ml Mléko kokosové
 - 3 ks Chilli paprička
 - 3 ks Šalotka
 - 0.5 ks Bazalka
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 3 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 912 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 792.8 mg
 - Vláknina 490.8 mg
 - Vitamín A 490.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
 - 
                                2
Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka, propláchneme je a nakrájíme na nudličky. Smícháme s česnekem nakrájeným na plátky, cibulí nakrájenou na kolečka a rybí omáčkou. Směs opékáme ve woku na zbylém tuku za stálého míchání cca 3-4min.
 - 
                                3
Hlívu očistíme, nakrájíme najemno a přimícháme ke směsi v pánvi. Přilijeme chilli omáčku, kokosové mléko a vývar. Přidáme maso a zvolna vaříme 6-7min.
 - 
                                4
Bazalku propláchneme, necháme okapat a lístky nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do polévky a vaříme ještě 2min.
 - 
                                5
Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme.