Dušený králík s olivami a cibulí
Suroviny
- 225 g Cibule
 - 750 g Králičí maso
 - 75 ml Olej olivový
 - 375 ml Víno bílé
 - 175 ml Vývar drůbeží
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 106.9 mg
 - Draslík 825.6 mg
 - Vláknina 4466 mg
 - Vitamín A 4466 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
 - 
                                2
Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
 - 
                                3
Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
 - 
                                4
Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
 - 
                                5
Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
 - 
                                7
Ozdobíme oreganem a podáváme.