Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1317 kcal
 - Sacharidy 226 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 2138 mg
 - Bílkoviny 98 g
 - Uhlovodany 217 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 8147 mg
 - Vláknina 216200 mg
 - Vitamín A 216200 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 234.3 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.
 - 
                                2
Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.
 - 
                                3
Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.
 - 
                                4
Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.
 - 
                                5
Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.