Květák v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 755.8 mg
 - Vláknina 10293.9 mg
 - Vitamín A 10293.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, smetanou a trochou vývaru z květáku. Rozšleháme a dobře povaříme.
 - 
                                3
Přidáme část nastrouhaného sýru a necháme jej roztavit. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Uvařený květák upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.