Těstoviny se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 860 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 107.3 mg
 - Draslík 152.7 mg
 - Vláknina 1220 mg
 - Vitamín A 1220 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěný celer a cibulku nakrájíme na plátky a podusíme na 2 lžících másla.
 - 
                                3
Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme sítem, přidáme k zelenině a za stálého míchání zahřejeme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny krátce osmahneme na zbylém másle a upravíme se sýrovou omáčkou na talíře. Podáváme posypané hrubě mletým červeným pepřem.