Salát bramborový se pstruhem
Suroviny
- 300 g Pstruh uzený
 - 250 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 ks Brambory
 - 4 ks Šalotka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 4 polévková lžíce Créme fraiche
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 51.8 mg
 - Draslík 1435.5 mg
 - Vláknina 6949.5 mg
 - Vitamín A 6949.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce společně s trochou česneku, rozmarýnu a tymiánu.
 - 
                                2
Teplé brambory oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat do octa na 20 minut. Scedíme, smícháme brambory s nasekanou šalotkou, pažitkou, solí, pepřem a creme fraiche.
 - 
                                3
Salát podáváme s kousky uzeného pstruha.