Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Suroviny
- 9 g Sůl
- 20 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 350 g Kuskus
- 30 g Máta
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 30 g Koriandr čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 800 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 5 stroužek Česnek
- 1.5 kg Jehněčí hřbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 769.2 mg
- Vláknina 8813.1 mg
- Vitamín A 8813.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě.
-
2
Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut.
-
3
Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami.
-
4
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu.